VEEL GESTELDE VRAGEN

 • Zijn jullie resultaten wetenschappelijk aangetoond en onderzocht?

  Ja. Op 20 november 2023 is er wetenschappelijke publicatie verschenen in het wetenschappelijk gerenomeerde tijdschrift The BMC Public Health. Maar liefst 78% van de deelnemers aan het wetenschappelijke onderzoek geeft aan nu nog steeds niet te roken (letterlijk Volkskrant). In Supplementary Material 1, helemaal onderaan het artikel, staan de exacte cijfers. Klik HIER voor een toelichting op de cijfers.  Standaard onderzoeken we een jaar na de cursus hoeveel mensen er gestopt zijn. Mensen die niet reageren, meestal zo`n 30% houden we buiten het onderzoek. 30% non-respondenten is heel gebruikelijk in onderzoeken, maar misschien zitten er inderdaad meer rokers bij dan niet-rokers. Zijn mensen die naar onze cursus komen al niet op voorhand gemotiveerd om te stoppen en is daarom ons slagingspercentage hoog? Trekken wij mensen aan die van zichzelf al makkelijker stoppen? En zo zijn er veel vragen. Wij weten het niet. Wij mengen ons niet in deze discussies. Wij zijn geen onderzoekers. We hebben de laatste jaren gezien dat iedere onderzoeker een eigen onderzoeksmethode hanteert. In een onderzoek moet je zelfs urine in komen leveren en pas als dat onderzocht was, was je volgens hun onderzoek een niet-roker. Uit alle onderzoeken die er ooit zijn geweest, is nog nooit een resultaat van minder dan 50% gekomen. Onze eerste 20 minuten komen overeen met de cursus van Allen Carr. Hier een link naar een wetenschappelijke Nederlandse publicatie naar hun resultaat.

 • Wat vinden jullie van andere stopmethodes zoals met medicijnen?

  In medicijnen met nicotine zit een olie die de tabaksindustrie 'the mother liquor' noemt. In deze olie zit onder andere nicotine, maar ook polonium, ammonia en arsenicum. Nicotine is de transporteur van die andere stoffen naar je brein voorbij de bloed-brein barriere. Als je die olie eenmaal in je hoofd hebt, dan ben je verslaafd. Dat raden we dus ernstig af. Wij vinden het absurd dat deze 'medicijnen' verkocht worden, en dat dat wordt toegestaan door de overheid. Sommige medicijnen zoals Champix en Zyban laten de behoefte om te roken iets afnemen en werken bij sommige mensen een beetje. De bijwerkingen zijn bij veel mensen echter zo heftig dat we het ten alle tijden afraden. Champix is na een verloren rechtszaak van de families van slachtoffers UIT DE HANDEL gehaald. Vrijwel alle mensen die bovenstaande middelen adviseren hebben directe of indirecte banden met de farmalobby.

 • Waarom worden jullie soms zwart gemaakt in de media?

  Ons standpunt over medicijngebruik (zie boven) werd ons door sommigen niet in dank afgenomen. Na een conflict met een pharma-lobbyiste in december 2017 waarin wij steekpenningen (informatiebudget!) geweigerd hebben, zijn zij begonnen met een actieve campagne om ons zwart te maken, waar diverse journalisten en reporters bij betrokken zijn. Twee nep-journalisten Frits van Dam en Broer Scholtens van pharma-lobby-website tabaknee.nl (site van Wanda de Kanter wordt bekostigd door Novartis en Pfizer blijkt ) hebben zeer negatieve artikelen vol leugens over ons geplaatst en een ingezonden brief in Trouw laten publiceren (zonder wederhoor of interesse om de cursus bij te wonen). Ze zijn inmiddels veroordeeld wegens smaad. Wanda de Kanter is betrapt op diefstal van onze bedrijfsgegevens en krijgt betaald om stoppen met roken medisch te houden (is niet medisch!). Weer een ander heeft samen met de lobbyist een TV-uitzending gemaakt met daarin een aaneenschakeling van aantoonbare leugens. Wij zijn gemakshalve niet uitgenodigd in de studio. De motieven laten zich raden. Het probleem van aangetoonde leugens is dat er toch altijd weer mensen zijn die het geloven, neem daarom svp even de moeite om de bewijzen die dat aantonen te bekijken (bij voorbaat dank). Na het verliezen van een grote rechtszaak door slachtoffers is Champix uit de handel gehaald. Klik HIER voor een overzicht van de meest beruchte lobbyisten en handlangers van Pharma in Nederland.

 • Werkt de cursus ook voor Vapen of de E-sigaret

  Jazeker. In de e-sigaret of vape zit een olie die de tabaksindustrie 'the mother liquor' noemt. In deze olie zit onder andere nicotine, maar ook polonium, ammonia en arsenicum. Nicotine is de transporteur van die andere stoffen naar je brein voorbij de bloed-brein barriere. Als je die olie eenmaal in je hoofd hebt, dan ben je verslaafd. De cursus werkt verder ook voor de Iqos, Juul, waterpijp, snus, pijp, Elfbar en sigaren, en zelfs voor nicotinepleister of -kaugomverslaving. Ook wietgebruik wordt behandeld.

 • Hoe gaan jullie om met Corona?

  We houden ons strikt aan alle regels van het RIVM zoals afstand, hygiëne, looproutes en gezondheidsvragen. Verder zijn wij een officieel geregistreerde zorginstelling in de verslavingszorg die de Zorgverzekeringswet uitvoeren, waarvoor een uitzondering geldt op de lockdownregels.

 • Ik ben bij vorige stoppogingen erg aangekomen.

  Honger en inzakkende nicotine veroorzaken gevoelens die erg veel op elkaar lijken. Door roken wordt het honger-gevoel opgeheven. Echter: door eten wordt het behoefte-aan-nicotine-gevoel NIET opgeheven. Geen wonder dat veel stoppers op `sigaret` momenten gingen eten. Het gevolg is dat ze enkele maanden later flink zijn aangekomen en toch weer beginnen met roken. Daarnaast zit er in een sigaret een heftig laxeermiddel en kun je met een sigaret je honger uitstellen. In de cursus leer je hoe je je eetpatroon zonder deze twee middelen opnieuw kunt inrichten zonder aan te komen. Voor meer informatie kijk op weetjefit.nl.

 • Waarom stoppen bij jullie zoveel meer mensen dan bij anderen?

  ..Stoppen met roken wordt in Nederland al jaren gezien als een medische wetenschap. De longarts of de verslavingsarts is DE expert als het gaat om stoppen met roken. Maar klopt dat eigenlijk wel? Kun je met medische of psychische kennis mensen laten stoppen met roken? Nee, niet dus. Dat laat de praktijk wel zien. De meeste rokers, ex-rokers en niet-rokers weten namelijk heel goed dat roken slecht is voor je. Het staat notabene op het pakje. Okay, sommige niet-nicotinehoudende medicijnen met bijwerkingen werken een klein beetje, maar bijna iedereen kan zonder. In de laatste decennia hebben goed bedoelende mensen dingen verzonnen zoals de zorgmodule, het kwaliteitsregister, het partnership, stivoro etc. etc. maar als je heel eerlijk bent dan moet je toegeven dat het allemaal weinig heeft opgeleverd. Wij hebben het bijzonder onpopulaire standpunt dat roken een niet-medische wetenschap is, maar wel een wetenschap. Wij gebruiken met succes, kennis van de tabaksindustrie om mensen te laten stoppen. De experts op het gebied van stoppen zijn de makers van de sigaret. Hun kennis is 20 jaar geleden op straat komen liggen via een klokkenluider (insider: Jeffrey Wigand) en die kennis gebruiken wij om mensen te laten stoppen. Wij werken graag met een ieder samen om gezamenlijk het aantal rokers te verminderen....

 • Ik ben bang dat ik zo'n irritante anti-roker word.

  Het zal u opvallen dat mensen die met onze cursus zijn gestopt juist heel tolerant zijn ten opzichte van rokers. Als u iemand vaak hoort praten over hoe makkelijk hij gestopt is met roken, en hij blijft het daar maar over hebben, dan weet u zeker dat het een kwestie van tijd is voordat hij weer gaat beginnen. Ze roken dan wel niet meer, maar ze zijn eigenlijk jaloers op rokers omdat ze met het idee blijven rondlopen dat ze niet meer mogen roken.

 • Ik kan makkelijk een hele dag of een week niet roken. Dan ben ik dus toch niet zo heel erg verslaafd? Waarom kan ik dan toch niet stoppen?

  Roken is zowel een fysieke als een mentale verslaving, die elkaar versterken. Het weerstaan van de fysieke verslaving is het makkelijkste onderdeel, getuige de vele `gelegenheidsrokers`. Het begrijpen van de wisselwerking en het stoppen van de mentale verslaving, DAT is het ingewikkeldst. Onze cursisten worden goed voorbereid om beide verslavingen gelijktijdig te verslaan.

 • Ik wil wel stoppen maar ben zo bang dat ik niet gemotiveerd genoeg ben.

  In iedere roker zit een stopper. De `grap` van het roken is dat hoe gemotiveerder u bent, hoe moeilijker het wordt om te stoppen. Stoppen heeft niets met motivatie te maken, als u alle antwoorden op de vragen en raadsels rondom het roken kent is stoppen zo belachelijk makkelijk, het is bijna leuk.

 • Ik ben een rationeel mens, ik weet precies waarom ik zou moeten stoppen, maar op een of ander manier lukt dat niet.

  De redenen om te stoppen zijn totaal anders dan de redenen waarom rokers roken. Ratio werkt bij rokers niet omdat het om een verslaving gaat. Pas als de redenen waarom een roker rookt duidelijk zijn, is het mogelijk en zelfs gemakkelijk om te stoppen. 

 • Ik ben bang dat ik de gezelligheid zal missen.

  Deze gedachte is het resultaat van een 80 jaar durende miljoenencampagne om de wereld ervan te overtuigen dat rokers gezelliger zijn dan niet-rokers. Het omgekeerde is waar, en de tijd dat roken een sociaal geaccepteerde gewoonte was is al lang voorbij. Mensen met een sterkere eigen wil, lopen een groter risico om verslaafd te raken omdat ze hun eerste `waarschuwingsmechanismen` in de wind sloegen. Mensen die door onze cursus zijn gestopt zijn allemaal blij dat ze gestopt zijn en niemand mist de `gezelligheid`. Overigens kunt u tijdens rook-pauzes gewoon meegaan, maar dan zonder te roken.

 • Ik ben bang voor ernstige ontwenningsverschijnselen.

  Stoppen is een wetenschap. Goed stoppen zit hem in de details. Als je het goed doet zijn de ontwenningsverschijnselen erg licht. Er zijn wel 7 eenvoudige instructies waar je je aan moet houden. Sommige mensen (ca. 5%) krijgen last van slecht slapen, stemmingswisselingen en zweetbuien. Gemiddeld stopt dit binnen drie weken. Mensen met een verslavingsverleden en/ of mensen die antidepressiva gebruik(t)en lopen een groter risico (ca. 15%) om hier last van te krijgen (geen pretje, maar met onze begeleiding goed te doen).

 • Is die niet gestopt geld terug garantie onbeperkt?

  De stopgarantie is bedoeld voor iedereen die echt wil stoppen. De enige voorwaarde die we stellen is dat we graag willen dat je nog een keer de cursus volgt. Een valse start, dat kan iedereen overkomen. De sigaret zit slim en gemeen in elkaar. Goed stoppen zit hem in de details, de tweede keer hoor je allemaal andere dingen en hoor je precies wat je fout deed. De garantie is verder onvoorwaardelijk en geldt voor een periode van 4 maanden.  

 • Zijn er huisregels tijdens de cursus?

  Ja. Voor een goed verloop van een cursus is het van belang dat de mensen die om u heen zitten geen enkele last van u ondervinden. Mocht dit lastig zijn bijvoorbeeld wegens een medische reden, neem dan plaats achter in de zaal of neem even contact met ons op voor een oplossing. Veel rokers vinden stoppen spannend en zijn daardoor snel afgeleid. Daar houden we rekening mee, we discrimineren niet. Zorg ook dat u gegeten heeft en vergeet niet uw sigaretten mee te nemen, want tijdens de cursus zijn er rookpauzes. Zorg er ook voor dat uw sigarettenpeuken in de grote asbakken terechtkomen, en niet op de grond.

 • Is het zinvol om mijn kinderen of partner op te geven?

  Nee. De cursus is een vrijwillige cursus. Motivatie is niet noodzakelijk. Wat wel noodzakelijk is, is dat mensen opletten en luisteren. Als deelnemers het gevoel hebben dat ze gedwongen zijn, zullen ze niet opletten waardoor de cursus niet effectief zal werken. In een sigaret zit ammonia. De nicotine heeft ervoor gezorgd dat de ammonia in de hersenen van een roker zit. Ammonia veroorzaakt een angst-sensatie waardoor rokers tegen zichzelf gaat liegen (angstpraat). Hier kom je als buitenstaander niet makkelijk tussen. Daarom is het overtuigen van rokers vrijwel onmogelijk. Rationele argumenten werken niet. Je kunt alleen afwachten totdat ze een zwak moment hebben en ze dan opgeven.  

 • Vergoedt de zorgverzekering?

  In principe wel. Het valt volgens de Zorgverzekeringswet onder de basisverzekering. Op rijksoverheid.nl staat het volgende: De basisverzekering vergoedt hulp bij het stoppen met roken (jaarlijks 1 programma). Het gaat om methoden die werken, zoals persoonlijke coaching of groepstrainingen. De vergoeding is 100%: u hoeft sinds 1 januari 2020 geen eigen risico meer te betalen. Dat is duidelijke taal. Wij voldoen aan alle voorwaarden die de overheid stelt. We zijn geregistreerd, hebben een AGB-code, staan in alle Kwaliteitsregisters, voldoen aan de nieuwe CBO-richtlijn, zijn aangesloten bij Vecozo en we zijn een officieel erkende en geaccrediteerde leefstijlinterventie. Sommige verzekeraars hanteren verouderde richtlijnen of proberen u in zee te laten gaan met aanbieders waar ze een contract mee hebben. Dat is hun goed recht (dat heet marktwerking). We werken graag met uw verzekeraar samen. Zorgverzekeraars moeten dus (een percentage) vergoeden afhankelijk van het soort polis dat u heeft, maar helaas kunnen wij niet garanderen dat ze dat ook in de praktijk doen. Veel instanties zijn onduidelijk, sommigen stellen eisen waar geen enkele aanbieder in Nederland aan voldoet en soms prevaleren andere belangen, zoals contracten met farmaceuten. Instanties waaronder de NZa zijn door ons aangeschreven met het verzoek om meer duidelijkheid te verschaffen in het vergoedingenbeleid. Klik HIER voor het antwoord.

 • Van welke informatie maken jullie gebruik in de cursus?

  Verrassend genoeg maken we in de cursus alleen maar gebruik van informatie van de tabaksindustrie zelf. We gebruiken de informatie van de tabaksindustrie tegen de tabaksindustrie. 20 jaar geleden heeft een medewerker, Jeffrey Wigand, alle informatie openbaar gemaakt (film: the insider). Waarom is een sigaret zo verslavend? Aan welke kenmerken voldoen succesvol gestopte rokers etc. etc. het is allemaal onderzocht. Klik HIER voor alle informatie en voor alle onderzoeken die ooit door de tabaksindustrie zijn gedaan.

 • Wie zijn jullie?

  Stichting Ik Stop Ermee is opgericht in 2007 door voormalig deelnemers aan de cursus stoppen met roken van Gert van der Ploeg in Amsterdam. Wij snapten niet waarom hij geen bekende Nederlander was en vonden zijn cursus zo goed dat we besloten hem in dienst te nemen en een Stichting op te richten met als missie het aantal rokers in Nederland terug te brengen tot een minimum. De Stichting staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel te Amsterdam onder nummer: 69659281. Veel werkzaamheden worden uitgevoerd door de werkmaatschappij S.I.S.E. BV. Dit heeft fiscale redenen. Momenteel heeft S.I.S.E. BV vijf speciaal opgeleide trainers, drie secretaresses, een programmamanager, een communicatieadviseur, een beleidsmedewerker en drie telefonistes in dienst. Verder maakt S.I.S.E. voor acquisitie en reclameacties gebruik van bijna 100 vrijwilligers, allen ex-rokers, die onze missie ondersteunen. Het hoofdkantoor van S.I.S.E. is gevestigd in Utrecht. Veel werkenemers werken vanuit de cloud. S.I.S.E. BV staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel te Amsterdam onder nummer 72709820 (Holding FIT-NL BV KvK 72707615 RSIN 859206944). Ons AGB nummer is 48485803. S.I.S.E. is aangesloten bij Vecozo. Momenteel werkzaam voor S.I.S.E. zijn Hugo Hairwassers, Carlijn Nagel, Henkjan Smits, Sterre Nieveen, Ezra Sesink, Frederika Postma, Ton van Herpen, Els Groenewoud, Gregor Lamers, Paul Berbee, Annette Bol, Jessie van den Berg, Renate Oosterloo en Monique Borghout. Alle profielen zijn eenvoudig op internet vindbaar. Onze volledige boekhouding is ter inzage opvraagbaar,

Heeft u andere vragen dan kunt u altijd contact met ons opnemen op nummer 0638241741.