Actueel

"Dag 3 na training"

Afgelopen maandag de training bijgewoond. Was een leuke avond. Inclusief de rookpauzes. Het is bijzonder en vooral bizar te zien hoe rokers zich gedragen. En daar hoor ik dan bij dacht ik. En dat voelde eigenlijk helemaal niet goed.

Hugo doet het erg leuk, de training. Hij heeft goeie humor; lekker een beetje zwart af en toe. Hou ik van en ik heb er dan ook af en toe erg hard om zitten grinniken. De eerste rookpauze: bijzonder. Sowieso gek om tijdens een ik stop ermee training naar buiten te gaan om te roken. Maar je gaat natuurlijk gewoon achter je verslaving aan en je wandelt naar buiten. Het verloop van de training gaat relaxed en ontspannen. Er komt wel heel wat informatie op je af. En zo vlak na de rookpauze merk je wel dat je dan even inkakt. Heel vreemd. Op één of andere manier lijk ik wat minder snel dingen op te nemen.

Het hele rookgebeuren is eigenlijk één grote mindfuck. Er bestaan geen medicijnen voor. Het is pure wil. Je moet ervoor kiezen om te stoppen en er dan ook gewoon blij mee zijn. Je moet anders gaan kijken naar de medemens die (nog wel) rookt. Kijk er niet naar met jaloezie. Kijk ernaar met een soort van medelijden. Zij moeten naar buiten om te roken. Staan in regen en wind. Zijn binnen nergens meer welkom. Oké een uitzondering daar gelaten. Rondom sportcomplexen zijn ze ook niet welkom meer. De kleren gaan stinken. Het kost geld. Klauwen met geld. Tja.

Het is raar om niet te roken. Ik heb een dikke 30 jaar iedere dag gerookt. Pakje per dag. Vaak meer. Zeker in het weekend, hoppetee: wijntje erin en roken maar.

Waar ik wel erg last van heb is verstopping. Pfffff. Ik merk wel dat er een ander ritme in het ochtendritueel komt. Het krantje lees ik nog wel buiten zolang het kan. Zonder peuk. Met het enorme glas heet water. Waar overigens echt helemaal geen reet aan is. Ik kijk dan ook erg uit naar het moment dat mijn stoelgang weer lekker op gang komt.

Het vermijden van stress, honger en vermoeidheid. Dat zijn de drie dingen die ik in de gaten moet houden.

Stress:
dat gaat geloof ik wel goed. Heb geen stress. Wat is stress eigenlijk? Iets dat je jezelf aanpraat. Stress is nogal een ruim iets en op verschillende manieren in te vullen. Net als dat ik ervoor kies dat ik niet meer rook, kies ik ervoor om geen stress te hebben. Ik geloof dat het werkt haha!

Honger.
Goed blijven eten. En dan niet snacken maar gezond voer. In de ochtend het hete water en dan yoghurt met fruit. Avocado met een eitje doet het ook heel goed en is ook heel lekker. Ik wil natuurlijk niet dikke kilos zwaarder worden. Ik probeer niet te snaaien. En ik pak de fiets voor ritjes naar kantoor en voor kleine boodschappen.

Vermoeidheid
Tot nu toe slaap ik eigenlijk wel goed. Had ik niet verwacht hoor, ik had gedacht dat ik nachten wakker zou liggen. Dat is dus niet zo. Het lijkt alsof ik frisser wakker word. Ik denk dat ik het ook zie. Misschien droom ik dan nog wel haha. Maar het voelt goed. Dit hou ik er graag in.