Actueel

"stap 1: inschrijving is done!"

stap 1: inschrijving is done!

Eerste stap is overwonnen. Na lang twijfelen heb ik mijzelf nu dan eindelijk opgegeven voor de fysieke ikstopermee training. Ik denk al een lange tijd aan stoppen met roken maar op één of andere manier weet ik altijd wel weer iets te vinden om toch die peuk op te steken. Raar eigenlijk, vaak heb ik er niet eens echt trek in.

Manlief is na een avondje stevig roken de volgende dag gestopt. Na een week tijdens de vrijdagmiddagborrel dacht hij erover weer een sigaartje op te steken. Ik heb hem er op dat moment van overtuigd het niet te doen. En zo zijn we ondertussen al bijna 5 weken verder en manlief rookt nog steeds niet. Ik wel, ik ga gewoon door. Het is een soort van gewoonte. Een ritueel. Een gek knagend gevoel. Een gevoel van beloning. Een gevoel van toe maar, je hebt nog niet gerookt; doe het maar. Rare Mindfuck dat roken. Het is echt een verslaving.

Ben begonnen aan een nieuwe baan en deze werkgever gaat voor rookvrij. Om een sigaretje te roken mag ik naar de overkant van het pand om daar op de stoep te staan roken. Dat vind ik gek. Maar ik doe het toch. Niet zoals ik eerder bij mijn vorige werkgever deed. Daar rookte ik op vaste momenten op de dag. Soms meer. Ik wil dat niet meer. Ik wil niet een paar keer per dag langs de beveiliging moeten lopen omdat ik weer moet roken. Ik wil na het eten niet meer naar buiten om te roken. Ik wil niet meer na het opstaan naar buiten en daar gaan zitten roken. Ik wil gewoon stoppen. Maar ik weet wel van mijzelf dat ik iets van begeleiding nodig heb. Geen hulpmiddelen. Wel handvaten voor de valkuilen zoals eten. Ik ben zo bang dat ik zoveel zwaarder ga worden. Wil ik echt niet.

Ik ga het meemaken. Kennissen hebben ook deze cursus gevolgd en de één rookt niet meer en zegt het ook niet te missen. Hij heeft nog wel momenten dat hij puur op automatisme naar buiten loopt om een sigaretje te roken maar en dan onderweg achter komt dat hij niet meer rookt. Geweldig vind ik dat. Zij is door stress en persoonlijke shizzle toch weer begonnen. Maar niet als haar man erbij is. Ook knap maar niet helemaal geslaagd. Maar toch heel goed.

Ik ga ervoor. Ik wil stoppen. Ik wil mijzelf beter voelen, niet meer snurken, geen vreemde kuchjes. Ik wil meer lucht. Mooie nagels, haar en huid. Schone tanden, minder tandvleesproblemen. Geen stinkende kleding meer. Geen volle asbakken. Niet meer naar buiten moeten. Besparen ook. Ik rook nadat manlief is gestopt wel iets minder. Maar voorheen zat ik wel op 10 pakjes per week: 1 pakje per dag, in het weekend wat meer dan een pakje. Zit je zomaar aan de € 100 per week. Een jaar heeft 52 weken....tel uit je winst. Dat is een mooie vakantie!

Ja. Ik ben er klaar voor. De datum is vastgezet, de cursus geboekt en betaald. Ik word niet roker!