Actueel

Rookverslaving

Rookverslaving

Als je een rookverslaving hebt door het roken van sigaretten, komt dat voornamelijk door de stof nicotine. Na het roken van een sigaret bereikt de nicotine al in enkele seconde de hersenen, waarna de psychische effecten gedurende 20 minuten kunnen aanhouden.

Omdat je lichaam went aan nicotine ga je meer roken om hetzelfde gevoel te ervaren, er treedt gewenning op en zo ben je al snel rookverslaafd. Je bent dan geestelijk afhankelijk van het roken. Als je nu niet rookt, daalt de nicotine in je lichaam en kan je onrustig of chagrijnig worden. Dat gevoel gaat weer (voor even) weg als je gerookt hebt, dit noemen we lichamelijke afhankelijkheid.

De stoppen met roken cursus van Ikstopermee geeft je handvatten om hiervan af te komen en binnen 4 uur van je rookverslaving af te komen.

Daarnaast zitten er ook andere schadelijke stoffen in tabak, zoals teer en koolmonoxide. Daarom helpen wij je graag met je rookverslaving, in dit artikel lees je meer over stoppen met roken.

Heb je een rookverslaving en wil je er vanaf? Zoek dan niet verder. Met onze cursus stoppen met roken heb je binnen 4 uur nooit meer zin in een sigaret. Lukt het je niet om te stoppen, dan krijg je je geld terug.