Actueel

Nicotine vervangers

Nicotine vervangers

Nicotine vervangers bestaan om het stoppen van roken makkelijker te maken. Het verslavende middel in sigaretten is immers nicotine. Het voordeel ervan is dat je de nicotine binnenkrijgt zonder de schadelijke stoffen van een sigaret (koolmonoxide en teer). Het doel van deze nicotine vervangers is dat je kan stoppen met roken, wel nicotine binnenkrijgt (zodat je minder de neiging hebt om een sigaret op te steken) en vervolgens afbouwt met nicotine vervangers. 

Hoewel nicotinevervangers op deze manier effectieve manier kunnen zijn om te stoppen met roken, zijn er ook enkele nadelen. De meeste nicotinevervangers bevatten nog steeds nicotine, wat betekent dat de verslaving aan nicotine nog steeds aanwezig is. Daarnaast kunnen mensen ook last hebben van bijwerkingen, zoals maagklachten, hoofdpijn en duizeligheid, als gevolg van het gebruik van nicotinevervangers. Daarnaast is het voor sommige mensen moeilijk om nicotinevervangers te gebruiken, omdat ze meer moeten inhaleren dan als ze gewoon een sigaret zouden roken. 

Nicotine is de transporteur van die andere stoffen naar je brein voorbij de bloed-brein barriere. Als je die olie eenmaal in je hoofd hebt, dan ben je verslaafd. Dat raden we dus ernstig af. Wij vinden het absurd dat deze 'medicijnen' verkocht worden, en dat dat wordt toegestaan door de overheid. Sommige medicijnen zoals Champix en Zyban laten de behoefte om te roken iets afnemen en werken bij sommige mensen een beetje. De bijwerkingen zijn bij veel mensen echter zo heftig dat we het ten alle tijden afraden. Champix is na een verloren rechtszaak van de families van slachtoffers uit de handel gehaald. Vrijwel alle mensen die bovenstaande middelen adviseren hebben directe of indirecte banden met de farmalobby.