Actueel

Fraude

Fraude

OM start onderzoek naar premie-fraude.

Henk van Haren, sluwe ondernemer die zijn declaratiecontracten met zorgverzekeraars misbruikt, is de spil in het web van een grootschalige fraude, waarbij zorgverzekeraars, grote bedrijven en zelfs de overheid betrokken lijken te zijn.

Hij runt een team van telefonisten die onder de naam Prostop, Medipro, Wequit en "stichting stop bewust" medicijnen voorschrijven om te stoppen met roken. Ze bieden bedrijven gratis cursussen aan en breken de wet door werknemers van bedrijven te laten declareren via de basisverzekering. Ze domineren op Google. Ook het bedrijf Rookvrij en Fitter fraudeert op dezelfde wijze. De overheid, VWS, Trimbos en het Kabiz Kwaliteitsregister faciliteren de fraude. De zorgverzekeraars ontvangen een percentage. De Nederlandse premiebetaler draait er voor op. Het Zorginstituut is op de hoogte maar doet onder druk van het Verbond van Verzekeraars niets. Maar wat misschien nog wel erger is; hun slagingspercentages zijn nihil en ze laten massa`s rokers gedesillusioneerd achter.

Vragen aan zorgverzekeraars hierover worden standaard beantwoord met een verwijzing naar een inkooppagina. Inkooppagina`s van verzekeraars gebruiken met opzet zoveel vage termen dat niemand het meer snapt. Dit is een trucje om afwijzingen te rechtvaardigen. Uit interne documenten blijkt dat het Verbond van Verzekeraars en enkele grote Farmaceuten achter deze strategie zitten en ze hebben ZN, het Zorginstituut en de Zorgautoriteit in hun zak. Klik HIER voor andere betrokkenen.

#ftm

#followthemoney