Actueel

Kinderen die roken

Kinderen die roken

Roken is een verslaving die veel gezondheidsrisico's met zich meebrengt. Als ouder wil je natuurlijk het beste voor je kind en voorkomen dat hij of zij begint met roken. Maar hoe doe je dat? Een belangrijke factor in het voorkomen van roken bij kinderen is het goede voorbeeld geven. Kinderen nemen vaak het gedrag van hun ouders over. Als je zelf rookt, is de kans groot dat je kind dit als normaal gedrag zal zien en zelf ook gaat roken. Als je zelf niet rookt, is de kans veel kleiner dat je kind dit gedrag zal overnemen.

 

Daarnaast is het belangrijk om regelmatig met je kind te praten over de risico's van roken. Leg hem of haar uit wat de gevolgen zijn van roken voor de gezondheid en laat weten dat roken verslavend is en moeilijk kan zijn om mee te stoppen. Maak ook duidelijke afspraken met je kind over roken en de consequenties als hij of zij toch gaat roken. Het voorkomen van roken bij kinderen is niet gemakkelijk, maar het is zeker de moeite waard. Door het goede voorbeeld te geven, regelmatig te praten over de risico's van roken en duidelijke afspraken te maken, kun je je kind helpen om gezond en rookvrij op te groeien.

Hoe zorg je dat je kind nooit gaat roken?? Wij hebben de oplossing!  Want wachten op de overheid of erger nog op Europa gaat natuurlijk niks opleveren.

Stuur deze website naar zijn/haar schoolbestuur.

https://youngwize.nl/