Actueel

ontwikkeling van de sigaret

ontwikkeling van de sigaret

In de jaren 60 en 70 is onder grote commerciële druk een nicotine-olie geproduceerd met als doel om mensen maar zo verslaafd mogelijk te maken. De producenten noemen deze olie: The Mother Liquor. Deze olie is waar het om gaat. In deze olie is nicotine de transporteur. Nicotine is eigenlijk een insectenverdelger. Planten zoals de tomatenplant en planten van de nachtschade-familie maken nicotine aan om zich te beschermen tegen insecten. De werking van nicotine is dat het dwars door de huid van elk dier heen gaat. Voor insecten is dat dodelijk. De nicotine in de nicotine-olie zorg ervoor dat de olie met belangrijke verslavende stoffen zoals arsenicum (lichaam verslaafd), polonium (lichaamsgeheugen) en ammonia (kaapt je ratio) in het brein van de mens terecht komt. Die olie is allesbepalend (dus niet de nicotine).

 

Is deze olie geproduceerd door gemene mensen met duivelse trekjes? Het anwoord is nee. Aandeelhouders en investeerders hebben grote druk uitgeoefend om ervoor te zorgen dat het marktaandeel van hun sigaretten-merk groter zou worden. Ze hadden zelfs spionnen die de nieuwe ingrediënten analyseerden van hun concurrenten en kopieerden. Dit proces ging 15 jaar door. In deze tijd is de nicotine-olie perfect doorontwikkeld om mensen maar zo verslavend mogelijk te maken. Toen ging er iemand met de pers praten: Jeffrey Wigand. Over hem is een film gemaakt: The Insider. De informatie die toen naar buiten is gekomen, dat is de informatie die wij gebruiken in onze cursus: The Legacy Library.

 

Het is onmogelijk om de ontwikkeling van de sigaret als iets positiefs te beschouwen. Sigaretten zijn een van de meest schadelijke en verslavende producten die ooit zijn geproduceerd. Het roken van sigaretten is de belangrijkste oorzaak van voorkombare sterfgevallen en ziektes over de hele wereld. Het is onaanvaardbaar dat de tabaksindustrie decennialang de ernstige gezondheidsrisico's van sigaretten heeft verdoezeld en consumenten heeft misleid met hun marketing. Ze hebben bewust verslavende chemicaliën aan sigaretten toegevoegd om ervoor te zorgen dat rokers verslaafd raken en blijven. Dit heeft geleid tot levenslange gezondheidsproblemen. 

Milieu

Daarnaast is de productie en consumptie van sigaretten ook schadelijk voor het milieu. Het roken van sigaretten leidt tot luchtvervuiling en de vervuiling van water en bodem door de filters en de verpakking van sigaretten. Hoewel er wetten zijn aangenomen om het roken te beperken en de consument te beschermen, blijft de tabaksindustrie actief en zoekt voortdurend naar nieuwe manieren om hun producten te promoten en de consumptie te verhogen. Het is een trieste realiteit dat het voortbestaan van de tabaksindustrie afhankelijk is van het verslaafd houden van mensen aan hun producten, ondanks de bekende gezondheidsrisico's.

 

Andere producten die onder druk verslavend zijn gemaakt zijn voeding (onze cursus www.weetjefit.nl) en smartphones (onze cursus www.re-start.nu)