Actueel

Snus - uitleg, bijwerkingen en gevaren

Wat is snus?

Snus is een product dat al jarenlang populair is in Scandinavië. Het is een tabaksproduct dat je onder je bovenlip plaatst en dat bekend staat om de milde smaak en de krachtige nicotinekick. De populariteit van snus heeft de afgelopen jaren een enorme toename gezien in de rest van de wereld en dus ook in Nederland. Snus is te verkrijgen in tal van smaakjes (net als Vape's) en maakt het daardoor aantrekkelijk om te gebruiken. Snus wordt vaak gebruikt omdat het niet gerookt wordt, en je het dus op elke plaats kan gebruiken (ook binnen). Het kan een manier zijn om te stoppen met roken van sigaretten, echter ben je dan nog steeds verslaafd aan de nicotine.

 

Hoewel snus veel mensen helpt bij het beperken of zelfs stoppen met het roken van sigaretten, kunnen de gevaren van nicotine niet worden genegeerd. Als je van plan bent om snus te gebruiken, is het belangrijk om te weten dat nicotineverslaving een reëel risico is.  

 

Bijwerkingen van Snus

 

Bij het gebruik van snus kunnen er verschillende bijwerkingen voorkomen, zoals misselijkheid, hoofdpijn, duizeligheid en vermoeidheid. Hogere concentraties nicotine kunnen leiden tot hevige hoofdpijn, hartkloppingen en zelfs een zwak gevoel. Daarnaast is er ook een verhoogd risico op andere gezondheidsproblemen, zoals mondkanker, longkanker en hart- en vaatziekten. Hoewel deze bijwerkingen bij sommige gebruikers voorkomen, zijn er ook veel mensen die van snus genieten zonder ernstige bijwerkingen. Als je last hebt van deze of andere bijwerkingen na het gebruik van snus, is het belangrijk om meteen medische hulp in te schakelen om ernstige complicaties te voorkomen.