Actueel

Allen Carr - stoppen met roken

 

Allen Carr was een Britse schrijver van zelfhulp-boeken. Carr was zelf tot 1983 kettingroker. Hij rookte volgens eigen zeggen meestal tegen de 100 sigaretten per dag. In 1983 stopte hij definitief met roken door een bijzondere ervaring. Daarvoor was hij na diverse stoppogingen altijd weer begonnen met roken ondanks het feit dat hij zich zelf in zijn boeken als een sterke persoonlijkheid omschreef. Door die bijzondere ervaring kreeg hij inzicht in zijn rookgedrag en ontdekte hij dat het gemakkelijk kon zijn om te stoppen met roken. Zijn boek 'stoppen met roken' is een internationale bestseller.

 

Tijdens een TV-optreden had hij een bak met balletjes bij zich. De rode ballen stonden voor de nadelen van roken, de groene voor de voordelen. Per voordeel liet hij meteen zien, dat het eigenlijk een nadeel was die door de volgende sigaret ongedaan werd gemaakt. Meteen veranderde hij het balletje van kleur. Na 5 minuten lagen er alleen nog rode ballen in de bak. Er waren geen voordelen meer te benoemen.

 

“De positieve kanten van roken? Tja, noem er eens één dan. Zelfs voordelen zoals dat je er rustig van wordt, energie geeft en lekker is, zijn (als je het goed bekijkt) juist nadelen, want inzakkende nicotine, waar rokers last van hebben, veroorzaakt o.a. stress en vermoeidheid (wat je met roken weer opheft). En echt lekker is een sigaret ook niet (rook er maar eens 4 achter elkaar ). 

 

Allen Carr schreef hier in 1995 een boekje. Het leukste hoofdstuk is het hoofdstuk: De voordelen van roken. En vervolgens zit er in het boek: een lege bladzijde.

 

In onze cursus beginnen we met de methode van Allen Carr, daarna gaan we nog veel verder zodat jij voor altijd stopt met roken.