Actueel

Verbod op verkoop filtersigaret

Verbod op verkoop filtersigaret

De rechter heeft gesproken: filtersigaretten mogen NIET meer verkocht worden. Het rokertje pesten is voorbij, eindelijk krijgt de fabrikant klappen, nou dat werd hoog tijd.

 

Dit verbod is onderdeel van de Europese Unie's anti-rookbeleid en is bedoeld om de verkoop van tabaksproducten aan jongeren te ontmoedigen en het aantal rokers te verminderen. Het verbod is van kracht geworden op 20 mei 2020 en geldt voor alle 27 lidstaten van de Europese Unie. Het is nu verboden om filtersigaretten en andere gearomatiseerde tabaksproducten te verkopen, ongeacht of ze menthol bevatten of een ander aroma hebben.

 

Het verbod heeft tot doel het gebruik van tabak te ontmoedigen, vooral onder jongeren. Uit onderzoek blijkt namelijk dat jongeren vaak beginnen met roken vanwege de aantrekkelijke smaak van gearomatiseerde tabaksproducten. Door deze producten te verbieden, hoopt de Europese Unie het aantal rokers onder jongeren te verminderen en zo de volksgezondheid te verbeteren. Filtersigaretten worden vaak gezien als minder schadelijk dan andere soorten sigaretten omdat ze een filter hebben dat een deel van de schadelijke stoffen uit de rook filtert. Dit is echter een misvatting. Filtersigaretten zijn net zo schadelijk als andere sigaretten en kunnen leiden tot verschillende gezondheidsproblemen, waaronder longkanker, hart- en vaatziekten en ademhalingsproblemen. Daarnaast is het verbod op de verkoop van filtersigaretten en andere gearomatiseerde tabaksproducten een belangrijke stap in de richting van een gezondere samenleving. Het zal helpen om het aantal rokers te verminderen en de volksgezondheid te verbeteren, vooral onder jongeren. Het is belangrijk om te onthouden dat er veel effectieve manieren zijn om te stoppen met roken, zoals nicotinevervangers, medicatie en gedragstherapie. 

 

Wij hadden niet gedacht dat we dit ooit nog mee zouden maken. Feitelijk betekent dit een verbod* op de verkoop van sigaretten.

Dan blijft er nog maar één keuze over: Stoppen! Kik HIER voor de uitspraak.

 

*en nu gaan we meemaken hoe lobbyisten dat weer ongedaan gaan maken...

https://nos.nl/l/2451014